5 Temmuz 2024 Cuma

15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: “TÜİK`IN RAKAMLARıYLA MEMURA VERILEN ZAM, MEMURU HEM BARıNMA KRIZIYLE HEM DE AÇLıKLA SıNAYACAK”   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, ERZINCAN BAŞBAĞLAR`DA...   14:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA ARA KARAR AÇıKLANDı   14:08   GÜLCAN KıŞ: “1 MILYON ÖĞRETMENIN SESINI DUYUN”   14:03   UEFA DISIPLIN KURULU, MERIH DEMIRAL`ı 2 KARŞıLAŞMADAN MEN ETTI   13:57   “TARSUS’TA GÜÇ KADıNDA” ÇALıŞTAYı GERÇEKLEŞTIRILDI   13:55   KADıN KONUK EVI AKDENIZ BELEDIYESI’NIN BÜNYESINE GEÇTI   13:47   CHP`LI VEKILLER, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NE SOKULMAK İSTENMEDI...   13:11   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E: "SEN KIRLISIN, SEN HARAMLA BÜYÜMÜŞSÜN"   13:09   ALI KOÇ ``ŞÜPHELI`` SıFATıYLA İFADE VERDI   12:53   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN ŞEHIT ACAR`ıN AILESINE TAZIYE TELEFONU   11:30   MURAT EMIR: "ÇOCUKLARıN ÖNÜNÜ KESIYORSUNUZ"   10:54   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... DAVANıN 5`INCI GÜN DURUŞMASıNDA TANıKLARıN DINLENMESI TAMAMLANDı   10:37   İRAN`DA CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERININ IKINCI TURU IÇIN OY VERME BAŞLADı   10:13   İNGILTERE`DE GENEL SEÇIMLER İŞÇI PARTISI`NIN BÜYÜK ZAFERIYLE SONUÇLANDı   10:05   YKS`NIN 1939 VE 2008 DOĞUMLU ADAYı YAN YANA: ”HEDEFIMIZ OKUMANıN YAŞıNıN OLMADıĞıNı GÖSTERMEK"   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`E BAĞLı BABIL SU SPORLARı MERKEZI, VATANDAŞLARDAN YOĞUN ILGI GÖRÜYOR   09:20   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN KAPSAMLı SAHIL TEMIZLIĞI  
 
     
   

Netanyahu, İsrailli Generallerin Ateşkes İstediği İddialarına Yanıt Verdi


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bazı generallerin ateşkes istediğine ilişkin haberlerin ardından açıklama yaptı. Haberlere tepki gösteren Netanyahu, ateşkes ihtimalini sert bir dille reddederek, “Bozgunculuk rüzgarlarına teslim olmayacağız” dedi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2024 Çarşamba 11:15   Okunma : 437

(ANKARA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrailli generallerin tüm hedeflere ulaşılmasa da kalan rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamanın en iyi yolunu ateşkes olarak gördükleri yönündeki iddialara, “Açıkça söyleyeyim, bu olmayacak” yanıtını verdi.

The New York Times, İsrailli güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde üst düzey generallerin, savaşın tüm hedeflerine ulaşılamaması anlamına gelse bile, kalan rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına almanın en iyi yolu olarak ateşkesi gördüklerini yazmıştı.

Netanyahu, “Şunu açıkça ifade etmek için buradayım: Bu olmayacak. Ne New York Times`ta ne de başka bir yerde bozgunculuk rüzgarlarına teslim olmayacağız. Biz zafer ruhundan ilham alıyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail`in son hedefi Han Yunus

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM), İsrail`in güneydeki Han Yunus kenti yakınlarındaki bölgeleri terk etmeleri için verdiği askeri emirden 250 bin kadar kişinin etkilendiğini açıkladı. Gazze`de yerinden edilenlerin toplam sayısının 1 milyon 900 bine ulaştığı tahmin ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi Rik Peeperkorn, yüzlerce hasta ve yaralının Han Yunus`taki Avrupa Hastanesi`nden kaçmasının ardından sadece üç hastanın kaldığını söyledi ve İsrail`in kara harekatı yaklaşırken hastanenin saldırılardan korunmasını istedi.

İsrail`in Gazze`ye yönelik savaşında 7 Ekim`den bu yana en az 37 bin 925 kişi öldürüldü ve 87 bin 141 kişi yaralandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA