6 Temmuz 2024 Cumartesi

15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: “TÜİK`IN RAKAMLARıYLA MEMURA VERILEN ZAM, MEMURU HEM BARıNMA KRIZIYLE HEM DE AÇLıKLA SıNAYACAK”   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, ERZINCAN BAŞBAĞLAR`DA...   14:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA ARA KARAR AÇıKLANDı   14:08   GÜLCAN KıŞ: “1 MILYON ÖĞRETMENIN SESINI DUYUN”   14:03   UEFA DISIPLIN KURULU, MERIH DEMIRAL`ı 2 KARŞıLAŞMADAN MEN ETTI   13:57   “TARSUS’TA GÜÇ KADıNDA” ÇALıŞTAYı GERÇEKLEŞTIRILDI   13:55   KADıN KONUK EVI AKDENIZ BELEDIYESI’NIN BÜNYESINE GEÇTI   13:47   CHP`LI VEKILLER, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NE SOKULMAK İSTENMEDI...   13:11   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E: "SEN KIRLISIN, SEN HARAMLA BÜYÜMÜŞSÜN"   13:09   ALI KOÇ ``ŞÜPHELI`` SıFATıYLA İFADE VERDI   12:53   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN ŞEHIT ACAR`ıN AILESINE TAZIYE TELEFONU   11:30   MURAT EMIR: "ÇOCUKLARıN ÖNÜNÜ KESIYORSUNUZ"   10:54   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... DAVANıN 5`INCI GÜN DURUŞMASıNDA TANıKLARıN DINLENMESI TAMAMLANDı   10:37   İRAN`DA CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERININ IKINCI TURU IÇIN OY VERME BAŞLADı   10:13   İNGILTERE`DE GENEL SEÇIMLER İŞÇI PARTISI`NIN BÜYÜK ZAFERIYLE SONUÇLANDı   10:05   YKS`NIN 1939 VE 2008 DOĞUMLU ADAYı YAN YANA: ”HEDEFIMIZ OKUMANıN YAŞıNıN OLMADıĞıNı GÖSTERMEK"   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`E BAĞLı BABIL SU SPORLARı MERKEZI, VATANDAŞLARDAN YOĞUN ILGI GÖRÜYOR   09:20   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN KAPSAMLı SAHIL TEMIZLIĞI  
 
     
   

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş Davasıyla İlgili Birlikte Açıklama Yaptı


Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş`in öldürülmesiyle ilgili açılan davanın duruşması 3. gününde devam ediyor. Duruşmanın görüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu birlikte açıklama yaptı.

 

Tarih : 3 Temmuz 2024 Çarşamba 14:47   Okunma : 490

(ANKARA) - Sinan Ateş`in öldürülmesine ilişkin açılan davanın duruşması üçüncü gününde devam ediyor. Sinan Ateş`in eşi Ayşe Ateş ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, davanın görüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumları önünde açıklama yaptı. Ayşe Ateş, “Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar" dedi. Kılıçdaroğlu ise, “Bu davada adaleti gerçekleştirinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bu dava kim vurduya giderse ülke, demokrasi, adalet kaybeder, hepimiz kaybederiz” diye konuştu.

Davanın adi bir davaya dönüştürülmek istendiğini vurgulayan Ayşe Ateş "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasınlar istiyorlar" diyerek şöyle konuştu:

"Bir buçuk yıldır beklediğimiz mahkeme nihayet başladı. Ancak yargılama esnasında şunu müşahede ettim, büyük bir kumpas tiyatrosu sergileniyor. Ezberleştirilmiş ifadelerlerle bu siyasi cinayeti adi bir cinayet davasına dönüştürmeye çalışıyorlar. Davalardan önce hepimizin şahitlik ettiği gibi Ülkü Ocakları mensuplarının, taraftarlarının yer yer MHP MYK üyelerinin ve Genel Başkan Yardımcılarının söylemleri ile bire bir örtüşen ifadeler veriyorlar bu suçlular. Burada bu görülen tablo gerçekten içler acısı, içler açısı bir tablo var. Yargılanan ne, yargılanan kim bunu anlayabilmiş değilim. Yalnız bu kurulan kumpas bunların başına geçecek, geçirilecek. Devletle tanışacaklar, devletin adil yüzüyle herkes tanışacak. Hiç kimse yaptığı suçu yanına kalacak zannetmesin. Sanki bu kadar insan tesadüfen bir araya gelmiş gibi bir izlenim oluşturmaya çalışıyorlar. Bir set çekmişler o setin arkasına geçilmesin istiyorlar. Bu siyasi cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, ne kadar kumpas kurarlarsa kursunlar. Kurdukları her oyun, her alçaklık onların başına geçecek, bunu herkes böyle bilsin."

"Bu dava kim vuruya giderse hepimiz kaybederiz"

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dosyada yargılananların neleri konuşacaklarını önceden planladıklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: 

"Adalet arayan mağdur bir kadını dinlediniz. Eşini kaybeden bir anneyi dinlediniz. Mahkeme salonunda olay sanki siyasi bir olay değil, adi bir olaymış gibi algı yaratılmak isteniyor. Olay açık ve net ifade edelim; olay siyasi bir olaydır, cinayet siyasi bir cinayettir. Rahmetli bir akademisyen aynı zamanda bir siyasetçidir. Adli bir olaya kurban edilmemiştir, siyasi gerekçelerle, olaylarla katledilmiştir. Bir annenin, bir eşin adalet istemesi kadar doğal bir şey yoktur. Ama sonunda gördüğümüz birbirleriyle anlaşan, neleri konuşacaklarını önceden planlayan bir yapıyla karşı karşıyayız. Ama hiç kimse endişe etmesin, bu davada adaleti gerçekleştirinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bu dava kim vurduya giderse ülke, demokrasi, adalet kaybeder, hepimiz kaybederiz. Hangi görüşten olursa olsun bütün vatandaşlarımı adalet konusunda duyarlılığa davet ediyorum. Ayşe Ateş`in davası 83 milyonun davasıdır, hepimizin davasıdır. Bu dava bir adalet davasıdır. Bu adalet davasını takip etmek izlemek ve sonuçlandırmak adaleti savunan herkesin ortak görevi olmak zorundadır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA